събота, 18 октомври 2014 г.

Да скрепим дружбата между България и Италия

Много време мина от последната ми публикация. Много неща се случиха, но за щастие преодолими и без неприятни последствия. Бях прекратила за известно време да правя каквито и да е проекти, няма настроение, вдъхновение...желание. Всеки има такива периоди предполагам, така че без да се обяснявам повече, разбирате ме за какво говоря :) Сега нека ви обърна внимание на нестандартния поздрав, който отдавна вече е при получателите си в Италия :) Да са живи и здрави и безкрайно щастливи дълги години. Били са приятно изненадани от картичката и всичко по нея, което може само да ме радва, че съм се справила както трябва. Младоженецът е италианец, булката българка. Трябваше да има обединяващи елементи, но и нещо специфично за двете страни. Вижте какво се получи:
Това е кутията, в която беше поздравителната картичка. Трябваше да е предпазена с нещо, защото имаше много крехки елементи (няма да познаете какви).

Видяхте ли какво има под розите....да, точно така, това са спагети :) Доста начупих, докато станат така. Докато залепя със силикона и току някоя ми се строши в ръцете :) Спагетите са любимо ястие на младоженеца :) Трябваше да присъства някъде и емблематичната моторетка (Веспа май се казваше), толкова използвана в тези ширини. Намерих топери за торта точно на такова моторче - изпринтих и изрязах внимателно, а след това ги повдигнах на 3D квадратчета, все едно наистина са тръгнали нанякъде.Какво по италианско от това и от "Ботуша". След като сложих картата на Италия, някак исках да присъства и България, за да скрепим съюза между двете страни.....ето я и нея :)
Не само ми беше поръчано да присъстват картите на двете страни, но трябваше да има и специфични храни. За да не се трупат много елементи на едно място и да има плавно разпределение и разположение, за да може и да се запази елемента на изненада до края на отварянето избрах този тип отваряне. След като се повдигне и частта с картата на България идва страхотното угощение....
Открива се мястото за посланието и "маса" с любими неща на младоженеца (спагети, пица, Кианти) и специфични неща за българската кухня.

Надявам се да ви е било интересно, и да съм ви дала някаква идея за бъдещ ваш проект. Вероятно вече сте разбрали, че моите неща не са много като "стандартните", на много хора ще се сторят странни и не толкова хубави, но на мен ми е важно да отговоря на желанията на човека, който го изисква от мен, пък и крайният резултат много ми хареса. Щом съм предизвикала позитивно настроение и усмивки и в младоженците, значи съм се справила както трябва :)
Бъдете здрави, усмихнати и нека всеки нов ден е изпълнен с радостни моменти и много вдъхновение за всички вас :)  

1 коментар:

  1. Уникална идея, като запленено малко дете четях по-надолу и си мислих "Боже, как може да се обединят толкова много различни неща" Е ти си успяла и за сметка на това е станало и уникално, а спагетите са просто черешката на тортата :) Браво!!!!

    ОтговорИзтриване