сряда, 9 януари 2013 г.

Неочакван подарък и закъснели картички


Здравейте,
При мен празниците не минаха по план - но обикновено плануваните събития не протичат както се очаква. Получих неочакван подарък, който за малко не съсипа празничните дни. Още на Бъдни вечер ме втресе, а на Коледа бях вече с доста висока температура. На 27 декември бях на лекар и той отсече - Варицела. Страхотен Подарък за празниците. Кой ме е заразил и как съм го пипнала - идея си нямам. Карантината веднага беше наложена (дори още съм болничен - петък съм на работа) и всички планове за празнуване на Нова година пропаднаха. Без да преувеличавам цяла година чакам да дойдат тези дни за да мога да се видя с брат ми. По стечение на обстоятелствата той не дойде, защото не е карал варицела, а едва ли има някой, който с желание ще се хвърли при болен от шарка само и само да се зарази по празниците. Толкова се бях шашнала и едновременно с това ядосала, че ще бъда сама с температура и пъпки по празниците, че когато се обаждах на майка ми да й кажа какво става при мен се разплаках.....Питах я дали тя е карала шарката, поне тя да дойде.....безумна работа. Майката си е майка - през огън и вода минава за детето си :)  Мама дойде, татко и баба също, като последните двама дори не бяха сигурни дали са карали шарката. Бяха прекрасни празници. Когато пристигнаха и ме видяха на какво приличам, мама каза: "Точките са на мода този сезон - добре си, ще мине :)"....а в лицето бях като сестра на баба Яга. а по тялото сякаш бях стреляна със сачми - точка до точка :) Добре че Мартин и мъжа ми държат фронта и нищо им няма.
Поради всичко това не ми остана време да си довърша пазаруването (за брат ми) и картичките. Направих всичко след Нова година - тогава и майка отиде да купи подаръците на брат ми и приятелката му, защото заради наложената карантина не можах да си довърша и пазаруването, а докато спеше с Мартин, аз правих новогодишната картичка, която трябваше да получи навреме, но сега щеше да е изненадващо и неочаквано :):):) Малко след дъжд качулка, но няма как. Увих подаръците (два парфюма - тази година на всички подарявах това) така, че да подхождат на картичката - печеният портокал беше свързващото звено :) След цялата тази излишна за вас информация нека ви покажа злополучните картички и подаръците на брат ми.

Понеже нямаше кога да чакам да съхнат естествено портокалите ги направих по следния начин. Взех два портокала и ги нарязах на кръгчета. Наредих ги в тава, като под тях сложих 4 слоя хартия за печене. После метнах тавата във фурната за около 20-30 минути на 200 градуса. Излишно е да ви описвам невероятната миризма, която се носеше от портокалите, а в комбинация с канелените пръчки, които си бях взела преди време....изумително. Печата с прозорчето; надписа, както и този вътре в картичката са ми подарък от Мигито Петрова - оцветих набързо с акварелни моливи, а за снега използвах смесено натрошено бяло кадифе с бял брокат. Стана много нежно - меко на допир и едновременно с това блестящо като истински току що навалял сняг :) По бялата елхова клонка сложих от същата смес, за да създава впечатление за сняг по зелената клонка. Понеже цяло кръгче портокал ми идваше голямо, затова сложих половинка, както и половинка от канелената пръчка. Поглед отвътре:
 

Ето и всичките картичките  - малко серийно производство - само хартиите са различни, но времето и условията на работа ме пристискаха и нямах време много за въображение и мотане :)


Ето и закъснелите подаръци за брат ми, което той няма как да разбере, защото не присъства на Нова Година :)  На опаковката вече сложих цял портокал, малко панделка, метална бардс елхичка и рафия..



Желая ви успешна и вдъхновяваща Нова година !
Бъдете здрави и много, много щастливи ! :)


4 коментара:

  1. Много са хубави!Коледни и толковаа ароматни! Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Картичкофуриите!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Нова година, Вени! След всички перипетии нали всичко вече е наред? Хората казват, че всичко е наред, щом завършва добре! Макар и закъснели красивите ти картички и подаръци ще бъдат оценени, защото са за хора, които те обичат. Пожелавам ти много здраве за теб и семейството ти и много вдъхновение за творене!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Нова Година и от мен!
    Прочетох разказа ти за твоята невероятна Нова година на един дъх..Майките са си майки...Да поздравиш своята..
    И картичките и подаръците са направени (и опаковани) с много любов и внимание към всеки детайл..Направо си представих аромата на портокал и канела и...да ти призная- ще открадна идеята да ароматизирам така дома...
    Пожелавам ти много здраве и късмет през Новата година, а следващата да се съберете всички заедно- здрави и обичащи се!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И до сега портокалите са много ароматни :) Останаха ми 5-6 кръгчета и когато съм около тях се усеща :) Бързо , лесно и ефектно както се казва :)

      Изтриване