вторник, 22 януари 2013 г.

Copy-Paste... или как все не ми се получават две еднакви картички :)

Понякога хора, които разглеждат снимки на картичките ми си харесват нещо и искат същото или подобно да им направя за някакъв повод. Не знам как се справяте вие, но аз дори да имам "модела" така да се каже (още повече че е правен от мен) все криввам и копието няма нищо общо с оригинала, освен някакви еднакви елементи - като цветя, дизайнерска хартия или основен картон :):):) Често повторението не може да е на 100 % заради липсата на същите материали, но и аз като започна да правя отново, което уж вече знам как се прави - решавам да вкарам нова идея, нов елемент, нова техника и то става...... :) Поне винаги ми казват, че това което получават е изненадващо, но в хубавия смисъл и резултата винаги се харесва :) Сега ще ви покажа две картички, като втората уж трябваше да е подобие на първата, но нямат нищо общо :) За първата изрично искаха такъв тип цветя и комбинацията да е оранжево и цикламено-розово. Комбинация, която в главата ми звучеше ужасно, но на практика не изглежда толкова зле :) Втората картичка трябваше да изглежда по същия начин, но основната цветова гама да е зелено и цикламено розово.





4 коментара:

  1. Мисля, че втората картичка дори е още по-хубава от "модела".Изведнъж си дадох сметка, колко добре се съчетава квилинга с другите стилове, а аз отдавна не съм навивала хартийките :-))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено има много красота в този тип цветя :) Тези дни ще кача две картички със слънчогледи - квилинг - едната пак е опит за реплика на предишна моя картичка, но слънчогледа стана толкова голям, че остана самотен като акцент. Не търпеше други цветя около себе си. Затова пък стана страхотен :)

      Изтриване
  2. И аз съм същата. Много трудно ми се получават копията и гледам да ги избягвам, защото се мъча повече, докато се опитвам да го докарам до оригинала.
    Много ми харесват и двете картички, но "копието" веднага ме грабна, защото е с едни от любимите ми дизайнерски хартии :)

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да...хартиите нямат равни. Около нова година направих поръчка от един американски сайт и нямах търпение да пристигнат. Лошото е, че сега с 16 албума повече дизайнерски хартии още повече се мотам докато избера какво да сложа като основа :):):)

      Изтриване