неделя, 10 февруари 2013 г.

Поздрав за един....одитор :)


Здравейте :)
Преди да ви обясня каква е тази картичка, трябва да започна отдалече, за да не се чудите после на мотивите, които ще видите вътре в картичката. От май месец миналата година ходя на народни танци в школа "Ритъм 7/8" във Варна. Много ми харесва, там се разтоварвам, а настроението винаги е на ниво. Един от танцьорите имаше рожден ден. Знаете че аз обикновено се допитвам за любими и лични неща - като цветове, професия, интереси, за да може картичката да стане по индивидуална и направена точно за този човек. Единият интерес беше ясен - народните танци, затова вътре има такива мотиви, а се оказа че професията му е....одитор. Голямо мислене падна какво и как да направя за да вържа картичката с професията. Няма да ви обяснявам колко време седях като този на картинката, подпряла глава и мислейки как ще направя картичка, за която нямам никаква идея :) Блокчето на Bo Bunny - Et cetera ми помогна и идеите започнаха да идват една след друга . По картичката има кламери и телбот, защото със сигурност са неща използвани от тази професия. исках реалистична елка, затова намерих в интернет подходяща картинка и я разпечатах на фото хартия. Сложих я на 3Д квадратчета за да е отдлена от основата. Надписите, които са по картичката и двете картинки вътре също са разпечатани на фото хартия. Направих едно скрито отделение зад изморения от работа одитор и когато се издърпа кламера излиза смешна карикатурка :) Милият проверяващ е ограден от лента все едно сме във филм на  "От местопрестъплението" :)

За да имам повече поле на действия и място за отделните елементи и изненади, отново се спрях на любимият модел картичка "easel card". Когато картичката се изправи се появява .....да кажем един списък от правила, които е важно да се знаят, ако си имате работа с одитори :) Не знам как се казва точно начина, по който се разгръщат страниците - аз му казвам албумчето  :) Много се смях докато правих картичката - особено на правилото не давайте храна на одиторите :) 
Във вътрешната страна вече се пренасяме при любимите танци. Има отделение на пари, за да може да си вземе  някоя част от носията, която събира. Понеже е много висок и не могат да му нацелят размера без да мери, затова подаръците в пари както се казва :) Състарих мястото за писане с малко дистрес мастила, разръфах хартията по края, за да изглежда старо....двама левенти в носии и народна шевица за цвят :)

С толкова движение и изненади картичката отива при 

Забавлятелство Шестнадесето: "Раздвижи се!"


Приятен неделен ден на всички !

14 коментара:

 1. Много идейна и забавна картичка се е получила, вярвам , че ще бъде оценена по достойнство!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. На всички снимки, които гледах от празненството и е сниман с картичката е ухилен до ушите....дори се е снимал в същата поза като одитора на картичката :) Харесала му е и много се е смял докато е откривал една след друга изненадите по нея :)

   Изтриване
 2. Уаууу...страхотна е !!!:)Браво! Много свежа ,забавна ,раздвижена и оригинална:))) Много ми хареса!:)

  ОтговорИзтриване
 3. Невероятна картичка! Много ме впечатли :-)Браво!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. В началото нямах големи надежди за нея, когато ми я поръчаха, но крайният резултат ми хареса :)

   Изтриване
 4. Чудесна е! Браво за идеята и изпълнението. Одиторът ще бъде много впечатлен!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Определено е бил доколкото видях от снимките на празненството :)

   Изтриване
 5. Нямам думи! Невероятен проект! Това не е картичка, а цял подарък! Поздравления за креативността! Защо не я включиш в Картичкофурии 155?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ще я включа, късно видях че има такова предизвикателство, вече бях публикувала :) Благодаря :)

   Изтриване
 6. Страхотна многопластова (и в пряк и в преносен смисъл) картичка! Така се получава наистина персонален и уникален подарък!
  Радвам се, че го сподели в раздвиженото ни Забавлятелство!

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря, Калисто :) В сравнение с твоите красоти, моето направо бледнее, но и моите творения определено не се вписват много като визия спрямо картичките, които всички вие правите :)Пък и все такива неща искат от мен да правя, че понякога се чудя дали ще се справя с всички очаквания и изисквания :) Радвам се че ти е харесала, от твоята уста (клавиатура) думите ти са голям комплимент за мен :)

  ОтговорИзтриване
 8. Вени, виждам картичката ти с около месец закъснение след като си я публикувала, но грешката няма да се повтори - вече те следя изкъсо! :D Картичката ти е уникално яка! <3 Темата, която са ти задали, е повече от сложна, а ти си се справила брилянтно! Браво! :)))) Сгъвката на албумчето с "правилата" се нарича waterfall (водопад). :) Поздрави! <3

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вярно че се казваше "водопад" :) Благодаря за жокера и за оценката :) Честно казано наистина много ме затрудни тази картичка, но като видях снимки от партито и рожденика ухилен до ушите когато разглежда картичката и открива изненадите по нея разбрах че съм е справила :)

   Изтриване