неделя, 14 април 2013 г.

Нетипично за абитуриентка :)

Трябваше да направя картичка-поздрав за абитуриентка, но както в повечето случаи при мен  - нещо нестандартно беше като изисквания. Момичето рисува и леля й искаше да е нещо в тази насока.След мислене и чудене от моя страна реших, че това е момента, в който да се впусна в областта на декупажа и акрилните бои :) Нещо, от което бягах, защото знам, че започна ли, няма да има спиране :) Когато бях в магазина, за да разгледам материалите свързани с декупажа....отмятайки една след друга различните салфетки погледа ми се спря на тези слънчогледи. Веднага се сетих и за Ван Гог и неговите "Слънчогледи". Взех си два цвята акрилна боя, които да подхождат на салфетката, взех си еднофазно кракле, четка за боя и малки тубички акрилна боя. Идеята ми беше картичката да е във формата на палитра. Отгоре да са слънчогледите и да има истинска четка и тубичка за боя - все едно е рисувала и е оставила нещата така преди да довърши рисунката :) За да е по интересно идеята ми беше слънчогледите да са 3D. Вътре да има отделение за пари, което също да е повлияно от външната част. Основната палитра направих от кафяв картон. Сложих краклето и след време положих и бялата акрилна боя. След като изсъхна добре и се напука (нямах време да чакам и си помогнах със сешоара) на места минах с дистрас мастило, за да потъмня на места бялата боя, да не е много контрастно. На тази повърхност положих целият мотив на салфетката, прилежно изрязан по контурите преди това. Залепих внимателно с декупажното лепило и покрих цялата повърхност с него. Над основния мотив сложих три изрязани слънчогледа от същата салфетка, подлепени с картон, за да са по-твърди. В средата на трите слънчогледа сложих напукващ 3Dефект. Махнах етикета на тубичката акрилна боя, изстисках половината от боята за да навия тубичката и я боядисах с жълта и кафява акрилна боя, за да си пасне на другите елементи. Вътрешната част на картичката е ясна. Отделението за пари е пак правено като предната част, с тази различка че основата е боядисана с жълт цвят, след това е положено краклето и бялата акрилна боя. Отгоре съм сложила елемент от салфетката покрит с декупажното лепило.  Има още какво да се желае, но като за първи опит стана добре. Поне това което ми беше в главата стана реално. Сега съм си взела двуфазно кракле и кафява патина и антична паста.....или нещо такова, така че минавам нататък в обучението си по темата "Декупаж". Тук, поради факта направих слънчогледите 3D не си личи залепената основна част, но във вътрешната страна си личи какви съм ги свършила :) Когато пукнатините са кафяви ми харесва повече - контраста е по-голям. Поизмъчи ме тази картичка, но аз съм си виновна като ги мисля такива. Поради формата мисля да я включа в Картичкофурийско предизвикателство 163 - С интересна форма.14 коментара:

 1. Вени, страхотен проект! Уникална идея и великолепно изпълнение - браво на теб!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотна-идея,също-и-изпълнение!!!Като-човек-,който-рисува-определено-това-е-картичка,която-подхожда-най-добре-на-художник:)Поздравления!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря :) Аз и затова се впуснах към декупажа и боите, защото е по близо до работата на художниците :)

   Изтриване
 3. Много е красива! И топла, и слънчева, и пълна с настроение!Заслужава си труда:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Слънчогледите винаги са ме карали да се усмихвам, данои на нея й харесат :)

   Изтриване
 4. Уникална!!! Прекрасна идея, и перфектно изпълнение!

  ОтговорИзтриване
 5. Уау! Прелестна е! Направо невероятна! Много, ама много ми харесва!!! Моят фаворит в предизвикателството.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Тони :) А колко обикалях за бои в малки тубички. Но си бях навила на пръста че трябва да има такава и точка :) Чудех се дали да изстискам на самата палитра до четката или да сложа тубичката, но реших да е така. Когато влизах в книжарниците да питам за бои в тубичка, започват да ми обясняват какво се взимало за първокласниците хахахха Аз обяснявам че не ми трябва за ученик, но не ме слушат :) Влизам и искам най-евтиното без претенции за бройка на цветовете и марка, но да е в тубичка и продавачките ми хвърлят един странен поглед...Забавно беше да правя тази картичка определено :)

   Изтриване
 6. Еййй...страхотна палитра!!!:) Много ми харесва твоята нестандартна идея поднесена толкова елегантно и красиво:) Разкошна,артистична картичка си създала,заредена с невероятно слънчево настроение:) Браво!!!:) Много съм впечатлена,може би защото и аз се увличам от рисуването:))) Благодаря ти за оригиналното участие!!!:)ххх

  ОтговорИзтриване
 7. Уникална идея и реализация! Поздравления!
  Не трябва да има "типични" подаръци и картички :)))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така си е, обичам да са по-различни и като гледам често ми се получава да са такива....сега се задават едни сватбени...чуди, чудо хахах :)

   Изтриване