петък, 25 октомври 2013 г.

Шерлок Хоумс и Бон Джоуви - неочаквано добра комбинация :)

Отново се наложи да правя картичка с Шерлок и по-точно с актьора, на който винаги ми е трудно да му кажа името без да гледам от някъде - Benedict Cumberbatch :) Освен това изискванията бяха задължително да има чадър някъде по картичката и снимка на любимата група "Бон Джоуви". Знаете че понякога ми се случва да правя разни несъвместими комбинации. Предната картичка с тази група беше в компанията на д-р Ху :) След обстойно търсене в нета - понеже трябваше всичко да е много реалистично и близко до любимия актьор-намерих подходяща снимка и надпис с името на филмовия персонаж. Макар точно този надпис да е от филм с любим мой актьор - Робърт Дауни Младши  -реших че тук ще ми пасне идеално на визията :) Основата си направих аз от една картонена кутия. Обелих горния пласт, за да се покаже вътрешната част. Смесих три цвята акварелни бои, за да получа този синьо-зелен цвят (любим мой нюанс напоследък) и покрих на места картона. Заедно с боята вградих (ако мога така да кажа) и няколко марли за плътност и по-интересен ефект. След като боята изсъхна сложих и медна метална боя (или както там се казва) за допълнителен акцент. Другото, което е сложено като акценти си е ясно - надписа и чадъра са повдигнати на обемни квадратчета. Металната верижка, с която съм закачила часовника е от един стар гердан.
Вътрешната страна крие любимата група и песен на получателката :)
Следващата страница отново е посветена на детектива. На мястото за пожелание сложих една кола и пистолет и лула - важни атрибути на всеки уважаващ се детектив :) От дясната страна има една закачка -истинска загадка скрита зад криминалната книга с излизащ от нея детектив с лупа :) 
Виждате ли едно канапче, което се подава до часовника :) Дръпнете го и разкрийте загадката на Шерлок :)

Това е моето предложене за герой от филм в "Забавлятелство Двадесет и четвърто: Какво се крие зад маската?"

2 коментара:

  1. Изключително креативно, браво за идеята и успешната комбинация! Много ми допадна идеята с използването на акрилни бои върху обеления картон. Детайлите са впечатляващи, много хитро със закачането на чадъра, а джобчето-загадка във вътрешната страна направо е уникално.

    ОтговорИзтриване