петък, 13 май 2011 г.

Изненада за едни специални ученици от 12-ти клас

Здравейте
Снимките, които ще видите по долу са на картичките за класа на майка ми, който сега завършва и всеки ще поеме своя път в живота. Майка ми е учителка по химия и много често прави изненади  на класа, който води. Например по Коледа й търсих картички с мечо Пух и приятели на новогодишна тема. Всяка беше надписана индивидуално според човека, а учениците се радвали като малки деца, когато получили персоналните изненади. Тази година ще е последната заедно, и на денят на бала майка ми реши отново към изненадите да има картички, но този път ги повери на мен. Вече е измислила посланията за всеки един от тях, а на 19 май ще им ги подари. Единствено искаше за момичетата да има рокли, а за момчетата да са с ризи. Всичко останало остави на мен като изпълнение. Как да не обичаш такава учителка, че и химията покрай нея :)
Оригами роклите от първите две снимки направих по този начин, ако някой се интересува: 1 и 2.  Втората дълго време я издирвах. Бях срещана такъв модел на картичка и много исках да знам как се сгъва :) Основата на едната рокля от снимка 2, и роклята от снимка 6 са правени от тапет. Остатъци останали след смяната на тапетите в хола. Малко мастило отгоре и ето какво се получи :)
Начинът на сгъване на ризите от снимка 7 предполагам са ви е ясен, а тези с елечето от снимка 8 направих по тази схема. Но направих елечето отделно и от две части, така че да се прихлупва и добавих копчета шити с конец и след това залепени с горещ силикон. Ризките от 9 и 10 взех като идея от тази снимка, на която бях попаднала преди време.
Излишно е да ви казвам че на живо картичките са много по-симпатични, отколкото на снимките, но както на всички ви е ясно много трудно се снима нещо с брокат или ембосинг пудра. Опитах се, показах ви, надявам се да ви харесат :)
На 25 май учениците ще ходят в Турция за седмица покрай бала, а аз ще отида с тях :) Майка ми ме покани, има възможност да я придружа и си взех седмица отпуска да видя и аз малко свят - точно там не съм ходила. Екскурзията ще е до Мармарис и Кушадасъ (ако така се пише :)). Надявам се мъжът ми да се справи с Марти, малко ще ми е притеснено, но се дано всичко е наред. Ще си взема магнитче от Турция :) Освен всичко друго събирам и магнити за хладилник. Някой ден може да ги снимам и да ви ги покажа. Отдавна започнах да свалям от хладилника и да прибирам малко по малко в кутия за обувки, защото станаха много :) Но както казва мечо Пух - Колкото повече-толкова повече. Никога не ми стигат, искам още и още и от различни места. А който знае че събирам магнити ми носи :) Приятно е когато разбереш, че някой се е сетил за твоята страст и ти носи малко подаръче, което за теб е толкова ценно :)
Поздрави и до скоро :)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

3 коментара:

  1. Поздравления за цялата тази "продукция" :) Толкова труд и желание си вложила, интересни и разнообразни са, как няма да им се радват от класа..
    Приятно отмарящо пътуване ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са хубави всичките картички, всички различни каквито са и хората и всичките оригинални.
    Наистина специален подарък за цял клас!

    ОтговорИзтриване