понеделник, 13 юни 2011 г.

Нещо ново, нещо старо....

Когато видях новото предизвикателство на Двете Елши - Състарено, бях сигурна че ще направя нещо по темата, но все още нямах идея. Обикновено всяка картичка, която съм правила досега е свързана с конкретен повод и човек, така се получи и с тази, която след малко ще видите. Не знам доколко отговаря на условията, но реших да ви я покажа. Имам си забележки, някои неща не ми станаха както трябва, но като цяло си я харесвам много :) Моята любима и вечно усмихната колежка имаше рожден ден на 11 юни. Много обича да се оглежда. Както сама казва - и витрина да е, пак ще се погледна как изглеждам. Видях я да се оглежда дори в ножа на масата, когато бяхме в едно заведение :) Единственото, за което бях сигурна е че ще има огледало на картичката...истинско огледало, за да може да е практична тази картичка, както и за начина на отваряне :) От друга страна огледалото го свързвам точно с темата на предизвикателството, с дантелите, с дамите с големи шапки от едно време, роклите с кринолини....такива неща. Под огледалото сложих ветрило от златна мрежа. Цветята направих от обикновен бял картон, оцветен с червено и оранжево мастило. Харесва ми как се получиха, чесно казано не очаквах да станат така добре. За основа съм използвала хартия на Papermania Монохромно, която съм обработила с дистрес мастило Чай и Състарена снимка, а ръбчетата с кафяво пигментно мастило. Състарения ефект на намачкана хартия съм виждала по клипчета на Тим Холц. Хартията се мачка, минава се с дистрс мастило по ръбовете, после се пръска с вода да се разлее мастилото и се глади с ютията. Много е забавна цялата тази работа с мастилата, смесването и създаване на разни ефекти. Много ми харесва и това, което се получава когато се напръска с капки вода място, което е покрито с дистрес, и след това се подсуши. Петната, които се получават са много интересни :) Направих същите цветчета и за подаръка, които опаковах набързо. Букета беше със слънчоглед - усмихнато и весело цвете също като моята колежка :) Момиченцето и надписа съм направила с ленти ацетат, да могат да се изправят и да "лягат", за да може да се затваря картичката.
Днес подарихме изненадата на колежката, която много хареса всичко. През целият ден картичката седя на бюрото й, а тя се оглеждаше доволна в огледалото :) Кроеше планове как ще сложи зад надписа малка кутийка за бижута и ще използва картичката като малка тоалетка :)
Толкова от мен за днес :)
Приятна вечер ви пожелавам и усмихната седмица :)
Утре пак ще пиша. До скоро !

PS: Съжалявам за качеството на снимките, но много трудно се снима с това огледало :)





9 коментара:

  1. Всичко, което си измайсторила, е невероятно нежно и кокетно, опаковано с много любов и топлина. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна картичка -огледало! Ефектите са впечатляващи и целият комплект има едно такова топло романтично излъчване. Много приятно и красиво!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам картички в кафявата гама!Твоята се е получила страхотна! Нямало е начин да не и се зарадват при всичката положителна енергия, която си вложила в нея!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е сполучлива, както и целия подарък:)

    ОтговорИзтриване
  5. Супер готина идея и много добро осъществяване! Невероятна е картичката и всички ефекти, които си постигнала с мастилата! Както и цялостната визия на подаръка! Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Картичката си я измислила много добре. Цветята са разкошни! Ще трябва да ги пробвам, ако намеря клипче. Момиченцето ми е малко в мрачни цветове, но като цяло картичката е супер.

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна е.Много,ама много ми харесва и изпълнението е за отличен.

    ОтговорИзтриване
  8. Момиченцето, че е мрачно, мрачно е :) Миналата семдица бяхме на сватба на друга колежка и настоящата, за кяото е рпавен картичката, беше с черна рокля и червен гердан. червена гривна и фиба с червена роза в косата. С една дума затова има такава заигравка с цветовете и кобинацията е доста тъмна. Че омазах роклята на момиченцето е ясно, а и сина ми като се намеси там, картинката е пълна :)
    Относно цветчетата - не съм ги виждала в клипче, а видях формата някъде из гугъл. Направих си 5 размера на фотошоп, които да се наслагат концентрично и да се получи цветето. Ето ви готови формички за 6 цветчета, който иска да ги ползва:
    http://i038.radikal.ru/1106/6c/05657cc200d1.jpg

    Благодаря ви за мненията, радвам се че и на вас ви е харесала. По-късно ще ви покажа как на ендо място се обединяват полицай, змия и фотоапарат никон хахахаха, на всичкото отгоре сега имам поръчка от същото момиче пак за полицай, змия и къща, понеже са новодомци. Ако полицая готвел на печката а змията съскала зад него още по добре щяло да бъде :) Сладури :)

    ОтговорИзтриване