неделя, 5 февруари 2012 г.

С дъх на мента и още нещо :)


Когато ми поискаха една картичка за поредния рожден ден нямах никакво колебание с какви цветове да е тя :) Веднъж вече срязала картоните, за които ви говорех преди няколко публикации, нямах търпение отново да имам повод да ги използвам :)  Щом ги вземете в ръце всичко си идва по местата за отрицателно време. Избрах и същите цветове картони от Core'dinations - този път не използвах целият им потенциал :) Тези картони са невероятни - можете да правите с тях каквото си искате - когато са намачкани или скъсани небрежно ефекта е невероятен :) 


Заради ментовият си  оттенък  - картичката отива в Картичкофурийско предизвикателство № 101 "Картичка в ментов цвят"




За детето на рожденичката трябваше да направя картичка с животни и освен това трябваше да има майка маймуна с малко маймунче :) Историята на маймунското изискване е дълга и няма да ви занимавам сега с това :) 
Ето го и резултата със закачливите маймунки във вътрешанта част на картичката:




5 коментара:

  1. Вени, истински ментова, цветна фантазия си направила! Много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  2. Първата картичка е невероятно нежна и красива! Тези картони са наистина невероятни! Прекрасна визия придават! Картичката с маймунките е доста интересна и съм сигурна, че щом има история ще бъде оценена високо!

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова завършени и добре оформени картички. Чудесни са!А ментовата е прекрасна.Има много свежест и заряд :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Вени. Съвсем случайно попаднах на твоят блог(търсейки идея за поздравителна картичка за мъж(мъжете са ми голяма мъка)) и съм направо възхитена!Буквално бях пренесена в един приказен свят! Твоите картички са просто уникални:) Разглеждала съм много сайтове и блогове,защото и аз като много други момичета се опитвам да избягам от сивото ежедневие,опитвайки се да правя някакво изкуство,но досега такива картички наистина не съм срещала! Откъде намираш тези картони? Те самите ли са с преливащи цветове? Досега не съм виждала подобни! И всички тези маймунки, момиченца и други нарисувани неща-ти сама ли ги рисуваш?Страхотни са картичките,с позитивно влияние за всеки, който се "докосва" по някакъв начин до тях.Много ще съм ти благодарна ако споделиш къде мога да намеря такива картони,защото на мен основата ми е най-трудна(имам ел.поща-plama4eto_desi@abv.bg):
    )Предварително ти благодаря и успех в прекрасното ти начинание!
    Десислава

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей :)
    Благодаря ти за коментара :) Моите картички наистина са малко по-различни от тези, които и аз разглеждам по блоговете, и като че не съм се насочила към определен стил ако мога така да кажа, но все започвам с някаква идея, а накрая става различно от това което ми е било като първоначален замисъл :) Картоните взимам от интернет магазинчета - като например Двете Елши - имат и магазинче в София; или от магазинчето на Грета Арт - има магазин във Варна и интернет магазинче. Специално картоните на първата картичка са от магазинчето на Грета (http://gretasart.com/index.php?route=common/home), а хартиите на втората с маймуната са от Двете Елши (http://www.2elshi-shop.com/). Имам различни албуми дизайнерски хартии или на бройка. То започнеш ли да взимаш няма спиране. Все искаш още и още :) Иначе вътрешната част все използвам дистрес мастила. Веднъж като си взех като се замисля винаги използвам тези мастила, Нямам картичка без да съм прибягвала до тях :) Скоро ще пъбликувам една картичка, която правих за фен на Левски :) Доста се чудех как да изглежда, но крайния вариант много се хареса на рожденика :) А това е най-важното, да зарадваш човек с нещо направено специално за него с елементи, които обича :) Относно картинките търся в нета и преработвам на фотошоп. Относно картичката с маймуната примерно търсих доста време да намеря точно тази картинка. Но реакцията при подаряването беше неистов смях и много радост :) Иначе имам и печати, които след това оцветявам с акварелни моливи. Много искам да си взема копик маркери, но започна ли и тях да събирам като цветове съвсем ще фалирам и засега се удържам още да не прибягвам до тях :)
    Поздрави и много вдъхновение ти пожелавам :)

    ОтговорИзтриване