събота, 20 октомври 2012 г.

Топла есен....

Обичам есента.....но не обичам дъжда по това време на годината. За сега обаче Октомври е толкова топъл и приятен, че чак не ми се вярва, че вече е есен. Всеки сезон носи своето очарование и настроение, но есента е някак по-особена....леко меланхолична и тъжна...дали заради падащите листа и оголените клони на дърветата, или заради често струпващите се облаци, които заплашват да излеят сълзите си над нас, но често всичко остава само със заканата :)
Картичката, която ще ви покажа е в тоналността на сезона и може да се каже че цялата е направена от различни подаръци. Панделката ми е подарък от колежка - била в някакъв магазин за шивашки неща, харесала я и я взела за мен. Знае с какво се занимавам в свободното си време (колкото и да е малко) и спонтанно решила да ми вземе малък подарък. Честно казано тази комбинация не е от най- често използваните от мен и се чудех къде ще я използвам, но в тази картичка си е точно на мястото. Основният печат с глухарчето и пеперудата (която отделно съм отпечатала и залепила над основната пеперуда, за да стане 3Д ефект) ми е подарък от Migito Petrova  за участието в едно нейно предизвикателство. Това е само част от подаръците, които получих от нея, за което съм безкрайно благодарна - всичко е много хубаво. 
Основният печат отпечатах с медна ембосинг пудра, но втората пеперуда направих с черна, за да има повече контраст, а и за да подхожда на надписа "ЧРД". Оцветих я с акварелни моливи. По глухарчето на основния печат сложих малко брокатено лепило, за да изпъкне. Макар да не може да се види на снимката квадрата с пеперудата е захванат със силикон за основата само в четирите си края -средата е издадена, така да се каже. По същият начин е залепен и надписа - само в двата си края. Крайният ефект ми хареса и мисля да използвам това и в някой друг проект - някак си така се излиза от плоскостта на основата и всичко става по-раздвижено, на различни нива. За цветята мисля няма какво да е обяснявам - квилинг цветя, любима и интересна техника. Страхотни неща могат да се направят от лентички хартия - нещо толкова обикновено, но даващо безгранични възможности за проекти. Жълъдите са подарък от моя приятелка, която има магазинче за цветя, сувенири и аранжиране. Даде ми една торбичка (която едвам си прибрах от Мартин), за да ги ползвам за някоя картичка или аранжировка на подарък. Нямаше как да не участват в есенният поздрав за празника на една дама, която обича ръчно правените неща. Самата тя шие прекрасни гоблени. 
Останалите елементи са само допълнение към основните - малко листа, канапче за разкош, перли и любимият ми пънч на Марта Стюард. Да не забравя и дистрес мастилата - усещам се как една картичка не мога да направя вече без да посегна към тях :)




Тази картичка ще покажа в Октомврийското предизвикателство на Двете Елши - Топла Есен

12 коментара:

  1. Това е една от най-красивите твои картички! Може би, защото си съчетала квилинг и печати и цветни хартийки... не знам. Пеперудата е като истинска,все едно ще литне всеки момент.Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Квилинг цветята имат неповторимо излъчване и очарование...много обичам да ги правя, но понякога много бързам и все посягам към други начини за цветя :) Но точно в този момент имах свободно време (малко хахаххха ) и беше много приятно да ги направя. В интерес на истината направих и едно други, (пак изцяло ръчно правени) но щеше да стане много претрупано и се ограничих само с тези.

      Изтриване
  2. Картичката е великолепна! Носи онази хубава топлина, онези чудни багри, с които ни радва есента и заради които намирам красота и в нея. Не я обичам само, когато стане намръщена, сива, дъждовна, въпреки че тогава, ако човек може да се сгуши с чаша топъл чай и интересна книга, отново има очарование.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За чая си много права - аз вече открих сезона на чая :)

      Изтриване
  3. Много е хубава картичката! Носи топлината на есента. А пък тази панделка все едно е част от фона на блога ти, цветовете са същите! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, разкошна картичка! Страхотно си подбрала и съчетала всичко! Топлината и уюта на есента, скрити в жълъдчетата и цветята просто се усеща!

      Изтриване
  4. Великолепна е! Много ми хареса как си изпипала детайлите!

    Мерси, че се включи в предизвикателството на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна картичка, може да не е в твоята цветова гама, но си се справила чудно! :)
    Благодаря, че се включи в октомврийското предизвикателство на Двете Елши!

    ОтговорИзтриване