понеделник, 11 март 2013 г.

Макове за баба :)


Не съм правила до момента картичка за юбилей. А и 70 години са си завидна възраст. Не е за нещо сладникаво и пеперудено. Когато получих поръчката за тази картичка правих "йога-картичката" и още тогава когато видях Предизвикателството на Мила при Картичкофуриите си помислих че маковете биха седяли добре на моята юбилейна картичка. Част от задачата ми беше свършена - спрях се на цветята и дизайнерски хартии от любимо блокче - отново с макове разбира се. Сега въпросът беше от какво да ги направя. Първоначално мислех да е от разтегателна хартия или както там се казва,  после минах през органза и сатен и накрая се спрях на тишу картия. С нея цветята стават някак ефирни и леки. Сложих черни тичинки, черно центърче обкантено със златно ламе - защото има и други златни елементи по картичката и реших и по маковете да има :) Направих и пъпки макове.....като малки правили ли сте куклички от макове :) Много забавно беше :) А вляво има и прецъфтяла част на мак :) Много се забавлявах с тези цветя. Листата направих набързо от тел обвит със зелена тишу хартия. Сложих няколко от новите червени кристала за тежест и златни тичинки. По ъглите си направих перлички от златен контур. Скоро си го взех за една друга идея, но тук влезе в употреба, за нещо, което не бях мислила. освен направените перлички с новия контур, сложих и един слой по централната част, за да прибавя още блясък към картичката :) Честно казано дълго се чудих да има или да няма цифри, но в крайна сметка реших да сложа - все пак жената е на 70, а има 4 внука и 2 правнука :) Още колко сватби и правнуци я чакат...ехеее :) Цифрите изрязах от картон и сложих на 3D квадратчета. Покрих със златния контур  - не мога да му се наситя :) След това сложих напукващ акцент и цифрите станаха страхотни :) Сложих и снимка на обичаните внуци и правнуци :) Вътре разбира се отново има макове - когато се спрях на темата с маковете веднага отидох да си взема лента в подходящ десен за вътрешната част :) Мисля че се получи добре - надявам се баба да я хареса и да я изненадаме приятно.






Картичката отива при:


Картичкофурийско предизвикателство 158 - „ Също като...” - благодаря за вдъхновението с маковете :)
Ще я покажа и при:
ЗабавлятелствоСедемнадесето: "Нещо ново..." - ново беше за мен да правя юбилейна какртичка, но пък успях да използвам новата си тишу хартия - претворена в маковете (за първи път правя такива и определено няма да са последните :) ); както и златния контур, който ако продължа да използвам толкова много няма да ми стигне за това, за което го бях предвидила, когато го купих тези дни :)




7 коментара:

  1. Вени, супер е! <3 Маковете са ми слабост, а твоите са прелестни! ;) Използвай смело златния контур, много добре ти се получава! <3 :))) Придава много елегентност на проектите! Браво :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ползвам, ползвам хахахах, върху капчици роса сложих от контура, за да стане някакво подобие на златни перлички :)Дано ми стигне за другия проект, за който всъщност го взех - да рисувам една сватбена кутия, в която ще е картичката за повода :)

      Изтриване
  2. Страхотна картичка, а паковете са приказни.Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиви макове. А цялата картичка е много стилна и няма начин баба ти да не я хареса! Браво.

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошна е, Вени!Eх, колко обичам макове:)
    Радвам се, че включи картичката в моето предизвикателство при Картичкофуриите !:)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, Мила :) Бабата също много е харесала картичката, вчера внука й ми каза, че много се е зарадвала на поздрава :) Сега чакам снимки на бабата да видя и аз кого съм зарадвала :)

    ОтговорИзтриване