понеделник, 22 юли 2013 г.

Просто картичка...но не съвсем :)

Тази картичка е поздрав за една приятелка. Направена е като стандартна картичка като форма, но всъщност се отваря като чанта - сложила съм панделка като дръжка. За да може да стои наистина закопчана съм използвала магнитна лента, а между хартията и картона съм поставила метална пластина, за да може да хване магнита и да се държи закопчана чантата. По отношение на самата картичка няма нищо кой знае какво, което да не ви е ясно на пръв поглед. Ръчно правен цветя от структурен картон. Дантелата си боядисах по познатия ви начин с лилава ембосинг пудра, за да ми отива на цветовата комбинация. Забравила съм да снимам картичката, когато се отвори капачето - под голямото цвете на основната дизайнерска хартия съм направила надпис с ембосинг пудра - "Честит рожден ден"!  Сложила съм глоси ефект на очите на момичето, чашата, зъбите и точките на роклята. 


Когато се отвори капака образно казано се появява вътрешната част, където е мястото за писане на посланието. Понеже жените са цветя така да се каже и в същия момент са загадка....особено за мъжете...затова реших да направя една своеобразна мозайка-пъзел от едно цвете направено с топъл ембосинг и нарязано на тухлички. 



Сещате ли се кои са най-важните неща за една дама. За нашата в случая е да има огледало да се оглежда. Затова към картичката има изненада, а и както във всяка чанта има пари и огледало, така и тук имаме тези два компонента. Взех едно огледало от магазин за един лев. Взех само огледалната част. Направих някаво подобие на огледало с капаче от картон и хартиена рафия. Като се отвори се вижда огледалото и джобче, в което са парите :) Всичко това се намира на гърба на картичката в отделна преграда :) 



 Няма да ви обяснявам какво оглеждане падна когато си получи картичката :) Поради наличието на перли мисля да покажа тази картичка в  CMC#25 Pearls and/or Gems / Перли и/или Камъчета

5 коментара:

  1. Вени, невероятна картичка. Много идейна, с много елементи и страхотно изпълнена. Много е хубава.
    И понеже ти нямам мейла - Благодаря за страхотната награда. Цял час разлиствах, отново и отново, за да им се нарадвам. Благодаря:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че са пристигнали при теб :) Надявам се всичко е невредимо :)

      Изтриване
  2. Много красиво и идейно! Браво! Разкошен подарък за дама!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бо :) Определено си струваше главоблъскането кое как да направя, когато видях усмивката й :)

      Изтриване
  3. Вени,прекрасно решение и изпълнение!А щом е имало и усмивка...значи си е заслужавал всичкия труд!Адмирации!Благодаря ти,за свежото участие тази седмица в Card Mania!Желая ти успех и ще те очаквам отново :)

    ОтговорИзтриване