неделя, 7 юли 2013 г.

Филмови страсти :)

Почти по едно и също време и от един поръчител ми се наложи да правя картички на филмова тематика, за да зарадвам получателите, които са големи фенове на "Шерлок Хоумс" и "Д-р Ху". Първият ми беше ясен, но за втория четох тепърва и се запознавах със сюжета на филма, за да извлека важните елементи за картичката, които щяха да впечатлят получателя. Понеже желанието беше всичко да е реалистично, с конкретните филмови герои, конкретни персонажи и за двете картички ползвах реални снимки от филмите, които извадих на фотохартия и след това вплетох в проектите. За "Докторската" картичка трябваше да има някъде и нещо за групата "Бон Джоуви" :) Защо да ми е лесно, като може и да е трудно :) Там отново се спрях на снимковия материал, като към едната снимка добавих фон и сложих текста на емблематична песен за групата - какво по хубаво за един върл фен :)Двете картички са с една тематика - филмова, направих ги по един и същи начин като сгъвка - за да е интересно, а и такъв беше замисъла ми - с тайни места за послания от подаряващите :) Вярно че цветовете станаха еднакви."Докторската" трябваше да е в зелено и розово - любими цветове на получателката, но никак не се връзваха със снимките и затова пак залитнах към синьото. Но пък кой казва че синьото не е за момичета :) Моята приятелка, за която и преди съм ви разправяла сигурно трябва доста да се разрови в гардероба си, за да намери нещо различно като цвят от нюанси на синьото :) Понеже много си харесвам тези два проекта, някак си приличат и се допълват, а в същото време са много различни независимо от еднаквите цветове мисля да ги покажа в Картичкофурийско предизвикателство 175 - "Братче и сестриче". Не претендирам да отговарям на условията с оглед на цветовете, но които е задал условията ще си решава :):):) Надявам се да ви харесат. Опитах се да ги направя с много изненади, отварящи се части и изненадващи открития :)
Извинявам се предварително за многото снимки, но при този тип картички няма как да е с малко, а и с моите скрити изненади съвсем се оливам :) Приятно гледане :)
Това е за един фен на Шерлок Хоумс и по-точно на актьора Benedict Cumberbatch (няма по-завъртяно име :)) Времето винаги е важно за детектива, затова няма как да минем без познатия джобен часовник. Малко зъбни колелета - израз на постоянно препускащите мисли на детектива в разплитане на поредната загадка :)

Когато се разтвори картичката вътре е поредната изненада. След като прочетох доста и разлгедах снимки ми направи впечатление че всеки изиграл Шерлок има сцени с цигулка - затова и аз сложих такава. Тези канапчета не са случайни :)

Когато ги издърпаме връвчиците се показва обгорен лист с така познатия силует на Шерлок - захапал неизменната лула :) Листа е обгорен, защото загадката, която е вътре се казва ""Причина за пожар" :)

Отзад сложих тематична марка със схватка на Шерлок и неговия вечен враг Мориарти :)

Детективската задача е извадка от българска книга с криминални загадки - нашият детектив се казва Стрезов :) Умишлено не смених имената, да се види, че и ние си имаме съобразителен детектив.

Това е вътрешната страна в пълния си блясък. Сложих всички по-важни неща характерни за Шерлок, а отпечатъците са правени с черно мастило и са мои :) Стъклото на лупата е направено с глоси ефект на Ranger. Няма как да минем и без очертанията на трупа :):):)

Със следващите две снимки ви показвам начина на отваряне, за свободното място за послания. Трудно е да се схване само от снимки как става, но вероятно за повечето от вас това е позната сгъвка. Нарочно избрах този начин - защото все пак е детективска картичка. При първоначалното отваряне все едно вътрешната част е заета от снимките на местопрестъпление и няма пожелание за получателя - всъщност има, но на скрито място - сам трябва да си го открие :)



Сега ще ви покажа картичката с Доктор Ху - бореца с извънземни :) Разбрах, че тази телефонна кабина, ако мога така да кажа е много важна за сюжета, както и този каменен ангел, който се оказа не е толкова неподвижен винаги :) Под него е увеличен размер на табелката, която се намира на кабината. Роботите за други персонажи от сериала. 
Дръпваме канапа и тук и какво мислите става - малко тематични снимки от филма. Тази блестящата пръчка - така и не се зарових да търся как точно се казва-също е много важна, а другата снимка  е с вътрешността на кабината (изглежда малка, но явно побира много :):):))

Следващата снимка е с така обичания герой от филма на фона на галактиката - доколкото разбрах е 11-я доктор (явно има голямо текучество в тази борба с лошите демони :):):))

Отиваме във вътрешността на картичката и се разкрива любимата група :) Велики са :) Избрах точно тази снимка, защото са като мъже в черно с тези костюми и черни очила.

Вътре има още една снимка, за която по-нагоре ви обясних как съм направила.


Ето и текста на избраната от мен песен. Чувам ли някой да пее...по-силно....по-силно :)
Познатото ви вече отваряне като вътре има още една изненада за един рок фен :) Този път и вън и вътре мястото за писане съм оставила чисто, за да може повече гора да могат да напишат пожелания :)



Това е от мен. Надявам се да ви е било интересно, защото стана доста дълга публикация :) Още чакам отзиви за втората картичка - тези дни ще я подаряват. За първата вече имам коментари. Човекът сам е разбрал как се отваря вътрешността без жокери и каква е причината за пожара от загадката - също без подсказки :) Истински детектив :)

Желая ви приятен неделен ден :)
До скоро !


7 коментара:

  1. Вени, страхотно си се справила и с двете!
    Като почитател на "Шерлок" на Мофат, те поздравявам за чудесната реализация! Сигурна съм, че получателят ще е очарован! :) (само стъпките ми идват малко в повече) Много добре си уловила духа на "Шерлок" на лицето на картичката. Харесаха ми и малките скрити закачки вътре :).
    Ха ха... Доктора не би могъл да се нарече борец с извънземни - все пак той е извънземен ;). Разсмя ме с важните неща :))). Всъщност текучество няма - Доктора е един, сменят се само актьорите. Картичката е супер - като за истински фен! Добро съчетание се е получило между двете теми. Ще чакам да напишеш отзивите и за нея :).

    ОтговорИзтриване
  2. Ганима, мерси за поправките :) Благодаря и за мнението като фен на тези два филма - за мен значи много :)Както казах не съм се задълбавала много надълбоко и не не знаех, че доктора също е извънземен :) То с какъвто се събереш, явно такъв ставаш хахахахах Това имах предвид под текучество, че се сменят актьорите :) Не съм ги гледала кои са всичките, защото ми бяха казали че искат 11-я доктор :) И затова реших че явно има още 10 преди него, които са се изявявали :) За стъпките си права, но нали все има следи по местопрестъпленията затова ги пльоснах...верно че са на боси крака, но явно престъпника си е изгубил обувките и чорапите по пътя докато е бягал :):):)

    ОтговорИзтриване
  3. Много си се постарала, толкова много идеи и хрумвания, и скрити допълнения... Невероятни и оригинални! Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Бо :) Оценявам мнението ти - нали ти чака тази невероятна кръстоска между д-р Ху и Бон Джоуви.

    ОтговорИзтриване