вторник, 28 август 2012 г.

Сватба в златно и бордо ...

Помолиха ме да направя една картичка за сватба, която предстои. Нямаше никакви конкретни изисквания, каквото аз реша.  Подсказаха ми само цветовете на сватбата - бордо и златно :) Това ми беше достатъчно - разбира се че реших да се придържам в тези цветове.
Исках да сложа дантела, но тази която имах е бяла и никак не се връзва на цялата идея. Тогава както седях и се чудих как да изляза в жегата навън да търся дантела, която да сложа на картичката реших да пробвам нещо. Имаше два варианта  - или щях да съсипя парче дантела и да изхабя златна ембосинг пудра поне за няколко проекта, или да се получи и да я поставя на картичката. За моя радост се стана второто и дантелата стана прекрасна :) Ако можехте да я видите на живо...много красива. Стана твърда - като колосана и толкова бляскава :) Използвайте тази идея с различни ембосинг пудри според проекта ви - няма да съжалявате за резултата  - става бързо, а е много ефектно :) С нея картичката стана някак по-официална, а и цветовата комбинация допълни някак тази визия. Затова реших да направя и кутия за картичката. На капака поставих леко посипано цвете с брокати и две пеперуди, които летяха под съпровода на нежна любовна песен :)  По картичката сложих малко рози в двата цвята и перли за разкош, а вътре малко джобче за пари.











5 коментара:

  1. Картичката е великолепна! Тази цветова комбинация е много царствена, а в комплект с кутията е разкошен подарък! Аз само не разбрах каква е точно технологията на оцветяване на дантелата, ама нищо ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам знаеш за топлия ембосинг...трябваше вероятно да обясня по-подробно, моя е грешката и се извинявам....но така се бях изненадала, че нещата се получиха и хич не описах всички стъпки.
      Имам доста цветове ембосинг пудри. За да ги използваш ти трябва и мастило за ембосинг. Аз използвам материалите от магазинчето на "Двете Елши" - ето тези:
      Мастило: http://www.2elshi-shop.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=117&Itemid=1
      Ембосинг пудри: http://www.2elshi-shop.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=23&Itemid=1

      технологията е също като при стандартен топъл ембосинг - намастиляваш (или както там се казва) печата; отпечатваш на лист изображението; посипваш с избраната пудра и сушиш. Аз нямам уред за ембосинг - ползвам сешоар. В случая с дантелата я поставих цялата на мастилото и отгоре натисках с пръст, за да попие мастилото, така я минах цялата от едната страна. Поставих я на лист и посипах със златна ембосинг пудра. После я взех леко, изсипах не нужната пудра от нея, а останалата беше полепнала по мастилото. Поставих на друг бял лист и започнах да суша със сешоара. Вижда се как пудрата се стопява и променя цвета си, става по-блестяща, а самата дантела става по-твърда на допир след това. Ето тук е описан и самия стандартен метод при топлия ембосинг:
      http://www.youtube.com/watch?v=kqMuEeTXTI0

      Изтриване
    2. Много ти благодаря за изчерпателното обяснение. Всъщност аз използвам тази техника с голямо удоволствие, но не съм допускала, че ще се получи при дантела или нещо различно от хартия. Само веднъж пробвах върху стъкло и също става. :) Поздрави!

      Изтриване
    3. При опитите "проба-грешка" се оказва, че можем да достигнем до невероятни открития така да се каже :) Ще имам предвид това със стъклото, когато ми се наложи - благодаря :)

      Изтриване
  2. Много е красива. Изглежда кралска, царствена. Браво на теб :)

    ОтговорИзтриване